Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013!

Έκτακτη συνδιάσκεψη του προέδρου του euro group και της ελληνικής κυβέρνησης αύριο στις Βρυξέλες.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και από επενδυτικούς κύκλους του Λονδίνου, κορυφαίοι τραπεζικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και επενδυτικοί παράγοντες της Ευρωζώνης επέβαλαν στον Πρόεδρο του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να καλέσει αύριο στις Βρυξέλες τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κυβερνητικών κομμάτων και να ζητήσει την αναβολή των εκλογών.
Ως μοχλό πίεσης χρησιμοποιούν τους κατόχους ομολόγων διεθνούς δικαίου.
Οι κάτοχοι ομολόγων διεθνούς δικαίου οφείλουν να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, τη συμμετοχή τους στο εθελοντικό κούρεμα ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό για την εφαρμογή του PSI. Ωστόσο διεμήνυσαν συνεπικουρούμενοι από ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλες, ότι "δεν θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο κούρεμα αν δεν υπάρξει αναστολή των εκλογών στην Ελλάδα".
Στο πλευρό τους συντάσσονται και ισχυρά τραπεζικά, οικονομικά και επενδυτικά συμφέροντα τα οποία βλέπουν ότι είναι δύσκολο όχι μόνο να υπάρξει ισχυρή αυτοδυναμία, αλλά και ότι τα δύο μνημονιακά κόμματα δεν θα πετύχουν το στόχο των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την αλλαγή άρθρων του συντάγματος, που προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος του euro group Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε επειγόντως στις Βρυξέλες τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για να συζητήσουν την αναβολή των εκλογών.
Η πρόταση του Euro group είναι "μετάθεση των εκλογών για ένα χρόνο ώστε να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα". Κατά την άποψη πολλών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "οι εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του νέου προγράμματος και επαναφέρουν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ".
Στη συνάντηση θα συζητηθεί η πρόταση η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, "να δημιουργήσει δηλαδή κυβέρνηση τεχνοκρατών και να αναβάλει τις εκλογές για τουλάχιστον ένα χρόνο".
Στο ενδεχόμενο αυτό θετική ήταν η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ μικρές αντιρρήσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.