Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Από το "Η ελευθερία οδηγεί το λαό" στο "Είμαι και εγώ Έλληνας"

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα
«Είμαι και εγώ Έλληνας».
Συγκεκριμένα, στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com/  χιλιάδες Ευρωπαίοι υπογράφουν καθημερινά το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό.
Στο ίδιο site έχει αναρτηθεί και μία αφίσα. Πρόκειται για τον πίνακα του Ντελακρουά
«Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό»,
στον οποίο πλέον αναγράφεται το μήνυμα:
«Αλληλεγγύη με την Ελλάδα».
Με σύνθημα «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», οργανώνονται συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών αλλά καισε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Ντίσελντορφ και άλλες), αλλά και στην Αμερική από το κίνημα "καταλάβατε τη Wall Street".
Διαμαρτύρονται για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.
Το Facebook και το Twitter κατακλίζεται απο μηνύματα χρηστών απο όλην την Ευρώπη που καλούν και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Δεν είμαστε μόνοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.