Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς ...

Όχι, δεν κινδυνεύει η χώρα από τη χρεοκοπία, ούτε από τους αγανακτισμένους της πλατείας συντάγματος, ούτε από όσους δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα νέα χαράτσια!
Κινδυνεύει από τους σωτήρες ...
Μάθανε για τα καλά στους εκβιασμους και κάθε σαββατοκύριακο πριν την εξαγγελία νέων μέτρων, νέων χαρατσιών και κάθε λογής μ.λ.κία που θα τους έρθει στο κεφάλι, να μας τα σερβίρουν με τον πιο δραματικό τρόπο.
Μπορεί η κατάσταση να είναι τραγική, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη, αλλά κατεπείγουσα και έκτακτη δεν είναι.
Αστεία είναι, γελοία είναι, αλλά από τους αστείους και γελοίους χειρισμούς των σωτήρων. 
Πώς αλλιώς να δεχτούμε την ανακοίνωση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών μετά την πολυδιαφημισμένη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής;
Βγήκε ο σωτήρας και με περίλυπο ύφος (αποφεύγοντας όπως πάντα να κοιτάξει την κάμερα κατάματα) να μας πει το "εις αύριον τα σπουδαία!"
Αφού πρώτα, μη έχοντας τίποτα νέο να πει, σε ύφος δικτατορικού διαγγέλματος απαγόρευσε σε όλους τους υπόλοιπους έλληνες να μιλάνε!!!
Μόνο που είχε το ύφος της "... βρεγμένης κατσίκας!.
Βέβαια πρώτα τον ξεβράκωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, με δηλώσεις στο Bloomberg, όταν ρωτήθηκε για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δήλωσε:
“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δίνοντας έτσι στον πολιτικό κόσμο χρόνο για να βρουν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα. Έχουμε απελευθερώσει την Ελλάδα από την ανάγκη αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το επόμενο έτος. Έτσι, η κατάσταση δεν είναι τόσο επείγουσα"
Μάλλον πρέπει να τα άκουσε και από τον Παπανδρέου!
Φαίνεται ότι ο μόνος πραγματικός λόγος που γύρισε πίσω άρον-άρον τον πρωθυπουργό ήταν να είναι και αυτός παρών στην ανακοίνωση των νέων μέτρων, δηλαδή την άμεση απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το κόψιμο του εφ'άπαξ που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, στο μισό, την περικοπή των μισθών στα 1.000 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλα που θα μάθουμε σήμερα, μετά την τηλεδιάσκεψη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.