Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΙΝΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Με το πατροπαράδοτο πανηγύρι χτες Δευτέρα, 15 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου στο Τριγωνικό. Οι συμμετοχή των απανταχού Τριγωνικιωτών ήταν εντυπασιακή σε όλες τις εκδηλώσεις γιαυτό και είχαν μεγάλη επιτυχία.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο, 6 Αυγούστου με το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΚΙΩΤΩΝ στην πλατεία του χωριού, με χορούς από το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Ομίλου, μουσική και χορό μέχρι το πρωί.
Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, τα παιδιά του χωριού απόλαυσαν τον "Καραγκίοζη και το στοιχειωμένο Δενδρί" του Καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αγραφιώτη.
Την Πέμπη, στις 11 Αυγούστου, οι κάτοικοι συμμετείχαν μαζικά στη συνέλευση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και ενδυνάμωσει του αγώνα για να σταματήσει η λειτουργία του ορυχείου Προσηλίου.
Την Παρασκευή, το απόγευμα στις 12 Αυγούστου
Το Σάββατο, το πρωί στις 13 Αυγούστου, το ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΙΝΟ οργάνωσε πεζοπορία και γνώρισαν οι νέοι του χωριού το παλιό αρδευτικό αυλάκι, τους παλιούς νερόμυλους και την εκκλησία της Παναγίας
Το βράδυ στις 13 Αυγούστου, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Ράχη ξενύχησαν ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ και υποδέχτηκαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο. 
Την Κυριακή, 14 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Ομίλου Δέλινο και συζητήθηκε ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεων πολλές από τις οποίες θα ενταχτούν στον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση του χωριού.
, το ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΙΝΟ οργάνωσε το παιχνίδι ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ και οι ηλικίες 7-15 χρόνων, γνώρισαν τα ξωκλήσια του χωριού και το μουσείο Αθανασίου Διάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.