Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Καμβουνίων. Video από την κινητοποίηση.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η συνέλευση των κατοίκων στο Τρανόβαλτο την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του π. δήμου Καμβουνίων κατόπιν πρόσκλησης της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση σχολικών μονάδων των Καμβουνίων -Γυμνασίου Τρανοβάλτου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελάτης-.
Στην αρχή της συνεδρίασης -αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση- παρεβρέθηκε και πήρε το λόγο ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που ήταν προειλημμένες από τον περασμένο Δεκέμβριο και ο διάλογος προσχηματικός, τόνισε τις έντονες εκκλήσεις του προς τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κοζάνης να παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος και αναφέρθηκε επίσης στη δυσκολία να έρθει σε επαφή με την υπουργό Παιδείας να ορίσει το ραντεβού που ζήτησε η συντονιστική επιτροπή, προσπάθεια που θα τη συνεχίσει μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα κατεβεί μαζί τη συντονιστική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας στην ύστατη προσπάθεια ανάκλησης της απόφασης.
Μετά την αποχώρηση του δημάρχου η επιτροπή έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες ενέργειες και επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες, τονίζοντας την αδιαλλαξία της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ε. Ζυγούρη που υπεραμύνθηκε της απόφασης της συγχώνευσης, στη συνάντηση της Δευτέρας 28 Μαρτίου.
Στη συνέχεια έγινε ένας συνολικός απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των κατοίκων των Καμβουνίων που εκτιμήθηκε ικανοποιητικός τουλάχιστον ως προς τη συμμετοχή, αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να κορυφωθεί άμεσα καθότι υπήρξαν οι πληροφορίες ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει κάποιες περιπτώσεις αλλαγής της απόφασης που θα οριστικοποιηθεί -πάντα με πληροφορίες- μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου με την υπογραφή κοινής απόφασης των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.
Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση διαφόρων προτάσεων η συνέλευση των κατοίκων –θεωρώντας αυτονόητη και τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελάτης και του Μικροβάλτου στον κοινό αγώνα- αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως εξής:
-ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου 2011
• Κατάληψη του Γυμνασίου Τρανοβάλτου
• Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου
• 12:00 Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους –εκκίνηση από διασταύρωση "Ντόνα", Κοντογεωργάκη και 117 Εθνομαρτύρων- των Σερβίων με κατάληξη στο Δημαρχείο Σερβίων
• Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Σερβίων για μια ώρα
Video από την κινητοποίηση

-ΤΡΙΤΗ 5 ή ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2011 (αναλόγως των επαφών για ραντεβού με την υπουργό, την Τετάρτη δε ακόμη κι αν δεν οριστεί ραντεβού)
• Μετάβαση στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα Τρανοβάλτου-Ελάτης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου
ΓΜ www.mikrovalto .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.