Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: Tα Αιολικά Πάρκα τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό τον τοπικό πληθυσμό

Η Ιαπωνική αιολική βιομηχανία εξακολουθεί να λειτουργεί και να παρέχει ρεύμα κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Φουκοσίμα
Η πολλαπλή καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Ο σεισμός, το τσουνάμι, οι εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια και οι πυρκαγιές στα δίκτυα φυσικού αερίου συνθέτουν το σκηνικό της κατάρρευσης της αλαζονείας του ανθρώπου μπροστά στη δύναμη της φύσης.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, η ιαπωνική αιολική βιομηχανία εξακολουθεί να λειτουργεί και να παρέχει ρεύμα κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Φουκοσίμα, παρά τους ισχυρισμούς των επικριτών της ότι η αιολική ενέργεια δεν θα επιβιώσει έπειτα από ένα δυνατό σεισμό ή τσουνάμι.
Η δημοσιογράφος Kelly Ring από την Huffingon Post  μεταδίδει την επικοινωνία της με τον Yoshinori Ueda, υπεύθυνο της Διεθνούς Επιτροπής της Ιαπωνικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας: μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί καμία καταστροφή αιολικού πάρκου, ούτε λόγω του σεισμού ούτε λόγω του τσουνάμι. Ακόμα και το παράκτιο αιολικό πάρκο Kamisu, το οποίο απέχει σχεδόν 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, επέζησε.
Σύμφωνα με τον κ. Ueda οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού ζητούν από τις εταιρείες των αιολικών πάρκων να εντείνουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αναπληρώσουν την έλλειψη ενέργειας που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της χώρας.
Ακόμα και στην περιοχή Kamaishi που έγινε γνωστή για την καταστροφή της από το τσουνάμι, το τοπικό αιολικό πάρκο, που ανήκει στην εταιρεία Eurus Energy Japan ισχύος περί τα 43 MW επιβίωσε. Η Eurus Energy, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία κατέχοντας το 22% όλων των εγκαταστάσεων, είναι θυγατρική της ηλεκτρικής εταιρείας του Τόκιο, η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκοσίμα όπου εξελίσσεται το ατύχημα. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος Kelly Ring «Τη στιγμή αυτή, η εταιρεία είναι πιθανόν πολύ ευχαριστημένη που δραστηριοποιείται σε διαφόρους ενεργειακούς τομείς»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Παναγιώτης Παπασταματίου
Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΤΑΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.