Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ: Η ΕΞΥΠΝΗ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι η ευκαιρία που δίνεται σε όποιον θέλει να αντιδράσει απέναντι σε όσα καθημερινά τον ενοχλουν σε όσους θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κεντρική εξουσία, στα κόμματα, στους μηχανισμούς.
Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η συμμετοχή και όχι η αποχή. Είναι η έξυπνη ψήφος διαμαρτυρίας.
Η αποχή βολεύει τους κομματικούς μηχανισμούς να εκλέξουν
Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι πανίσχυροι και θα δουλέψουν. Μήνες τώρα οι τοπικοί άρχοντες κλείνουν συμφωνίες για να συμφωνήσουν ποιοι θα στηρίξουν ποιούς.
Αιχμάλωτοι και κουτοί ψηφοφόροι πάντα θα υπάρχουν όπως και τεράστια συμφέροντα.
Μην σας εξαπατούν οι δήθεν "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός οτι οι τοπικές κοινωνίες είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιός είναι ποίος. Αν δεν ξέρετε ρωτήστε.
Μπορείς να αντιδράσεις
Ο Καλλικράτης απαιτεί μεγάλο εκλεκτικό σώμα και αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούν όσοι θέλουν να αντιδράσουν. Ιδιαίτερα στις μικρές τοπικές κοινωνίες αν ρωτήσει κανείς μπορεί εύκολα να κάνεις ένα μικρό γκάλοπ μαθαίνοντας ποιός υποψήφιος έχει την μεγαλύτερη κομματική στήριξη και σχεδόν σίγουρη την εκλογική νίκη .
Εκεί ακριβώς κάνεις τη "ζημιά". Ψηφίζοντας κάποιον που αποκλείεται να βγεί έτσι κι αλλιώς , δηλαδή το τρίτο ή τέταρτο επικρατέστερο σχήμα.
Στη δημοκρατία εκτός απο το συμφωνώ υπάρχει και το διαφωνώ.
Ψηφίζοντας το τρίτο ή το τέταρτο υποψήφιο σχηματισμό αφαιρείς ουσιαστικά αυτοδυναμία απο τα δύο πρώτα. Αυτο σημαίνει οτι ακόμη κι αν τελικά εκλεγεί κάποιος δήμαρχος υποστηριζόμενος απο κομματικά συμφέροντα, η αυτοδυναμία που θα έχει θα είναι οριακή.
Αν απέχεις απο τις εκλογές ή ψηφίσει άκυρο/λευκό οι κομματικοί μηχανισμοί σίγουρα θα δουλέψουν καλύτερα χωρίς τη δική σου "ενοχλητική" ψήφο.
Η ψήφος σου είναι μοναδική, μην την πετάξεις στο άκυρο ή στο λευκό.
Σκέψου πως στις βουλευτικές εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα είχε πάρει ποτέ τέτοια αυτοδυναμία αν ψήφιζες ένα μικρό κόμμα ακόμη κι αν αυτό δεν σε εκπροσωπεί.
Η ψήφος σου θα ήταν διαμαρτυρία, την αποχή σου δεν την πήραν ποτέ στα σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.