Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει σχολείο!

Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό
Και στη φετινή σχολική χρονιά η ειδική παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα υλοποιήσει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούν στα μεγάλα άγρια θηλαστικά που απειλούνται με εξαφάνιση (αρκούδα, λύκος), στα δασικά οικοσυστήματα, στο δάσος και το νερό κ.ά.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις σχολικές ηλικιακές ομάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και βασίζονται στη διαθεματικότητα και τη βιωματική μάθηση.
Διαπνέονται από το πνεύμα τη σύγχρονης τεχνολογίας και της διαδραστικής παιδαγωγικής (διαδραστικές παρουσιάσεις animation) σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές κατασκευές.
Για όποιον εκπαιδευτικό επιθυμεί είτε να προμηθευτεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ή να υλοποιηθεί πρόγραμμα στο σχολείο του επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 2310555920, hkromiadou@arcturos.gr
Δείτε τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Α) Πακέτα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Το βαλιτσάκι της καφέ αρκούδας (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ):
Για παιδιά: (4-12 ετών)
Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΡΚΤΟΣ με θέμα την καφέ αρκούδα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Περιέχει πλήρες οπτικοακουστικό υλικό και δραστηριότητες για την καφέ αρκούδα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το βαλιτσάκι πωλείται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην τιμή των 30€. Γ
Ο δικός μου Γράμμος/Η δική μου Ροδόπη-Χάρτες του τόπου μου (εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ).
Για παιδιά: (10-17 ετών)
Ολοκληρωμένα προγράμματα με οπτικοακουστικό υλικό και γραπτές δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις περιοχές του Γράμμου και της Ροδόπης που παρουσιάζουν πολύτιμο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον. Διανέμεται δωρεάν σε σχολεία από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
Οι Χαρτογράφοι του Βέρνου και του Βαρνούντα (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ).
Για παιδιά: (10-17 ετών)
Περιλαμβάνει παιχνίδια, λευκώματα, οπτικοακουστικό υλικό και πολλές δραστηριότητες για το φυσικό περιβάλλον, την άγρια ζωή, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής του Βέρνου και του Βαρνούντα. Διανέμεται δωρεάν
Β) Διαδραστικές παρουσιάσεις
Για παιδιά: (5-12 ετών)
Παιδική παρουσίαση για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Μια σύγχρονη διαδραστική παρουσίαση με animation που προβάλλει τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την αρκούδα, το λύκο, τον ελληνικό ποιμενικό, τα ορεινά οικοσυστήματα και το Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία. Υλοποιείται από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε σχολικές τάξεις και διανέμεται δωρεάν.
Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ).
Για παιδιά: (5-15 ετών)
Διαδραστική, βιωματική και παιγνιώδης προβολή με εφαρμογή animation για τους ορθούς τρόπους αναδάσωσης, τη βλάστηση και πανίδα των ελληνικών δασών, τα περιαστικά δάση και τη σχέση δάσους και νερού. Υλοποιείται από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε σχολικές τάξεις και διανέμεται δωρεάν.
Γ) Προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις, προβολές, ομαδικά παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές με οικολογικά υλικά.
1) Η καφέ αρκούδα
2) Ο λύκος
3) Το δάσος και το νερό
4) Τα ζώα του δάσους
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.