Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών και μηχανημάτων Ν. Φλώρινας.
Με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα επέστρεψαν με κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων του νομού της Φλώρινας.
Οι οδηγοί, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην αυλή Λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Να σημειώσουμε ότι εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δεν έχουν τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών Δυτικής Μακεδονίας
Συνεχίζουν για όγδοη μέρα τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τα μέλη των Σωματείων, ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» και ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων του Δήμου Ελλησπόντου.
Τα φορτηγά βρίσκονται παραταγμένα στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης- Πτολεμαΐδας στο ύψος του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών ζητούν μεταξύ άλλων την αύξηση των αποδοχών τους από τους εργολάβους της ΔΕΗ και τη θεσμοθέτηση κλιμακίου εκ μέρους της ΔΕΗ που να διενεργεί ελέγχους στα φορτηγά και να διασφαλίζεται έτσι η ακεραιότητα των εργαζομένων.
Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ
Σταθερή στη θέση για διάλογο και όχι άλλου είδους παρέμβαση δηλώνει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των μπλόκων δεν πήγαν στο Ζάππειο, αλλά ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τους αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο και τα Τελωνεία…
ΑΜΥΝΤΑΙΟ: Σε τετράωρο αποκλεισμό του κόμβου του Φιλώτα προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του Αμυνταίου οι οποίοι επέστρεψαν στο μπλόκο μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου με την αρμόδια υπουργό.
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ: Για δέκατη ημέρα παραμένουν στον κόμβο της Κρυσταλλοπηγής οι αγρότες της Πρέσπας.
ΝΙΚΗ: Οι αγρότες της Φλώρινας θα επανέλθουν στο τελωνείο της Νίκης από την ερχόμενη Τετάρτη.
ΣΕΡΒΙΑ: Παραμένουν στη γέφυρα Σερβίων τα τρακτέρ χωρίς να εμποδίζουν προς το παρόν τη διέλευση των οχημάτων.
Πηγή: west channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.