Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ψηφίστηκε ομόφωνα ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας


Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, που συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, ενέκρινε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, έπειτα από πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ιωάννη Παπαγεωργίου. Ο νέος κανονισμός περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε άρθρα του ισχύοντος Κανονισμού αλλά και προσθήκες νέων, όπου κρίθηκαν απαραίτητες.
Ο κ. Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της εισήγησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε: «…δεν αρκεί να ψηφίσουμε έναν Κανονισμό Καθαριότητας αν δεν καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε ως ενεργοί πολίτες και ως υπεύθυνα άτομα συνειδητά για τις ποσότητες των σκουπιδιών που ανεξέλεγκτα, μαζεύουμε.
Πρέπει να βρούμε τρόπους για να βάλουμε πάλι τα απορρίμματα που καταλήγουν στα άχρηστα, σε μια κυκλική οικονομία, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Πρέπει ένας Κανονισμός Καθαριότητας να οριοθετεί με αρκετή σαφήνεια τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων, στενότερη συνεργασία με τους πολίτες και να θέτει βασικές προϋποθέσεις συμπεριφοράς για μια πόλη καθαρή και ανθρώπινη.»
Η Υπηρεσία καθαριότητας του δήμου προχώρησε στην επικαιροποίηση του Κανονισμού που είχε καταρτιστεί το 1992, οριοθετώντας όμως πιο έντονα, αρχές και στόχους όπως:
- η προστασία του περιβάλλοντος,
- η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας,
- η βελτίωση της ποιότητας ζωής,
- η λειτουργικότητα της πόλης
- τα δικαιώματα και υποχρεώσεις Δήμου και Δημοτών στη διαχείριση των απορριμμάτων
- η στενότερη συνεργασία με τους πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.