Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η Μ.Π.Ε. "ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ - ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΕ ΑΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 1650/86 όπως τροποποιήθηκε με τον 3010/02 και της ΗΠ 37111/2021 κοινής Υπουργικής απόφασης ανακοινώνεται ότι:
1. Στη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης απεστάλη από τη Γενική Δ/νση Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας (Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας) μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)
Διαβίβαση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου: «Παράκαμψη Επαρχιακής Οδού Προσηλίου – Τρανοβάλτου στη θέση ορυχείου ΜΕ.ΤΕ.Α.Ε. στο Ν. Κοζάνης», για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
2. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την δημοσιοποίηση των Μ.Π.Ε., καλείται κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας από 15-12-2009 έως 15-01-2010 να προσέρχεται στη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κοζάνης (Διοικητήριο 2ος όροφος γραφ. 4 & 5), κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, για παροχή πληροφοριών και στοιχείων μελέτης. Έγγραφες απόψεις του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. μπορούν επίσης να κατατεθούν στην Γραμματέα του Ν.Σ. κ. Ορφανίδου Παπακων/νου Παναγιώτα από 15-12-2009 έως 15 -01-2010.
3. Η Μ.Π.Ε. κατατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και αρμόδιος για την έγκρισή της είναι ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας.
4. Η Ανακοίνωση αυτή να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τοπικό τύπο της 15ης/01/2010 και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Νομαρχίας Κοζάνης
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης
Πλακεντάς Παναγιώτης

4 σχόλια:

  1. Αφού η εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ αυθαίρετα κατέστρεψε τον επαρχιακό δρόμο Προσήλιο - Τρανόβαλτο, ζητά μετά από χρόνια να εγκριθεί η ΜΠΕ για το δρόμο όπως η ίδια τον καθόρισε.
    Αφού η Νομαρχία με ανακοίνωσή της στις 11-2-2008, έλεγε "από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008 η κυκλοφορία επί της επαρχιακής οδού Προσηλίου – Τρανοβάλτου θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριας οδού από το 3ο χλμ μέχρι το 4ο χλμ λόγω εργασιών." λες και γινόταν εργασιες στην κύρια οδό,τώρα εγκρίνει για κύριο δρόμο την "παρακαμπτήρια οδό".
    Η αλήθεια είναι ότι έρχεται να εγκρίνει τον ετσιθελισμό της εταιρείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ψάξτε αν ο δρόμος είναι μέσα στα όρια του ορυχείου! Από ότι ξέρω δεν είναι. Η ΜΕΤΕ έκανε αυθαίρετη κατάληψη του χώρου και αυθαίρετα κατέστρεψε το δρόμο.
    Εκ των υστέρων ζητά να νομιμοοποιηθεί η παρανομία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό κι αυτό!
    Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μετά από την κατασκευή του έργου!
    Μάλλον γίνεται για την παραλαβή ... του δρόμου.
    Τι άλλο θα δούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ9 Ιανουαρίου 2010 στις 3:36 μ.μ.

    Να σχολιάσω κι εγώ.
    1. Η κα Ορφανίδου δεν είναι γραμματέας του Ν.Σ.
    2. Η δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο να γίνει στις 15-1-2010; Δεν έγινε ακόμη δηλαδή, ούτε αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινωσεων της Ν.Α.
    3. Κάποια στιγμή θα γίνει συζήτηση στο Ν.Σ. Θα είχε ενδιαφέρον τις θέσεις σας να τις γνωρίζουμε απο νωρίτερα.
    4. Εδω είχαμε έγκριση προμελέτης αφού είχε εκτελεστεί το έργο!
    5. Τη μελέτη την έχω ζητήσει από πέρυσι - εννοείτε αφού είδα την ανακοίνωση, αλλά δεν την πήρα ακόμη να τη δώ. Ελπίζω να μην έρθει και αυτό ως διαδικαστικό θέμα για συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.