Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΕΗ: Με τα πρόστιμα τίποτε δεν αλλάζει!!!

Μπορεί να επιβάλλονται στη ΔΕΗ το ένα πρόστιμο μετά το άλλο για παραβιάσεις των Περιβαλλοντικών όρων στα ορυχεία, αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
Αύγουστος 2009: Νέο πρόστιμο 90.000 € επέβαλλε στη ΔΕΗ ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, για τη συνεχιζόμενη παράνομη απόθεση στείρων υλικών στην περιοχή της Μαυροπηγής και τη μη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βορειοδυτικού Πεδίου.
Για τη συγκεκριμένη παράβαση έχει ξαναεπιβληθεί στη ΔΕΗ πρόστιμο 60.000 € από το Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, τον Απρίλιο του 2008.
Ιούλιος 2009: Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επέβαλε, με σημερινή του απόφαση, μεταξύ άλλων: "Πρόστιμο 300.000 ευρώ στα Λιγνιτορυχεία Πτολεμαϊδας και 150.000 ευρώ στα Λιγνιτορυχεία Μαυροπηγής (με έδρα το Νομό Κοζάνης), γιατί δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της σκόνης και δεν γίνεται η κατάλληλη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων."
Μάρτιος 2009: Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής με απόφασή του επέβαλε στη ΔΕΗ πρόστιμο πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €) για υπερβάσεις εκπομπών σωματιδίων στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2009 έως και 2 Μαρτίου 2009.
Βέβαια ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αλλά τι μ αυτό, μήπως θα τα πληρώσουν αυτοί; Ο απλός πολίτης σε τελική ανάλυση θα τα πληρώσει.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ26 Αυγούστου 2009 στις 4:21 μ.μ.

    Αυτή τη λογική δεν την κατάλαβα ποτέ. Δηλαδή η τελική ανάλυση λέει οτι δεν πρέπει να βάζουμε πρόστιμα στη ΔΕΗ, λες και αν έχει περισσότερα κέρδη θα μας κάνει έκπτωση στο λογαριασμό. προσωπικά νομίζω ότι η δήθεν προοδευτική αυτή άποψη που ενδιαφέρεται για την τσέπη του λαού, περισσότερο δικαιολογεί τη μη λήψη κανενός μέτρου για την προστασία του περιβάλλοντος και χρησιμοποιείται ως άλλοθι απο τους έχοντες την αρμοδιότητα και την ευθύνη να παρακολουθούν αν εφαρμόζει τους νόμους η ΔΕΗ, κάθε φορά που ξεχιλίζει η λαϊκή αγανάκτηση. Πέραν του προστίμου τι; Έκεί εξαντλούνται οι δυνατότητες της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας; Ή μήπως η ΔΕΗ είναι καλή; Μήπως αντί να τη δικαιολογούμε θα έπρεπε όλοι μαζί να αγωνισθούμε για να αρθεί και η δική της οριστική παραχώρηση, αν δεν προσαρμοσθεί στις προσταγές των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής; Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γιάννη
    το επιμύθιο έχει το χαρακτήρα του ειρωνικού προς τη διοίκηση της ΔΕΗ. Αδιαφορεί για τόσο περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και για την ανθρώπινη ζωή, το ίδιο όπως και για τα πρόστιμα!
    Αν όμως έμπαινε σαν ρήτρα, μια ποινή όμως όπως αυτό που αναφέρεις για την άρση της ΟΠ, θα την ανάγκαζε να σεβαστεί και το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.