Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Φέρνουν αλλαγές στα πολιτικά πράγματα της Κοζάνης

Μπορεί εμάς στην Κοζάνη να μην μας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές για τους δέκα ισχυρούς λόγους που μας καλεί το Ευρωπαϊκό συμβούλιο για να πάμε να ψηφίσουμε, μπορεί να μη μας αγγίζουν τα σποτ με τα παπαγαλάκια και οι Βάρβαροι, αλλά αυτές οι ευρωεκλογές μας επέβαλαν τις δικές μας πολιτικές και παραπολιτικές συζητήσεις.
Όχι γιατί εμείς στην Κοζάνη καιγόμαστε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αλλά γιατί η συμμετοχή δύο Κοζανιτών στα ευρωψηφοδέλτια, φέρνουν αλλαγές τόσο στην εκπροσώπηση του νομού στη Βουλή, όσο και στα ψηφοδέλτια επερχόμενων βουλευτικών εκλογών αλλα και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό των κομμάτων.
Έπαιζε για καιρό το όνομα του Δημάρχου Κοζάνης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από αλλού ήρθε η έκπληξη. Επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μπήκε ο Βουλευτής Κοζάνης και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Έτσι, οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, επεφύλαξαν στην Κοζάνη έναν κεντρικό ρόλο και αλλαγές στα πολιτικά πράγματα του νομού.
Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, έφερε αναπόφευκτα αλλαγές στην εκπροσώπηση του νομού στη Βουλή, αλλά πιθανόν και στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τη θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή θα την καταλάβει ο Γιάννης Βλατής.
Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι τι θα γίνει τώρα με τον Πάρη Κουκουλόπουλο. Θα τον περιμένει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή θα πρέπει να ριχτεί στη μάχη του σταυρού; Αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτιμήσει την Κοζάνη, τότε ο Κουκουλόπουλος μάλλον θα είναι στο Επικρατείας. Αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτιμήσει το Επικρατείας, τότε το μόνο που μένει για τον Δήμαρχο είναι να αρχίσει να σκέφτεται τους σταυρούς.
Δεύτερη έκπληξη, που πιθανόν να φέρει αλλαγή στον πολιτικό χάρτη του νομού, είναι η συμμετοχή του Προέδρου της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης Λάζαρου Τσικριτζή στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Η συμμετοχή του μάλλον θα φέρει για πρώτη φορά το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στην τρίτη ή τέταρτη θέση στο νομό Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.