Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα τις συνέπειες από τη λειτουργία του ορυχείου στο "Προσήλιο"

Κάποιοι που μας κυβερνούν (Αντιδήμαρχοι κλπ) μας ρωτούν ποιές φοβόμαστε ότι θα είναι οι συνέπειες (που γιαυτούς δεν υπάρχουν) από τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου στο "Προσήλιο".
Δεν τους ενοχλεί που 10.000 στρέματα καλιεργίσιμες έκτασεις θα χαθούν από τους συνδημότες τους. Άστους αυτούς, θα τους κάνουμε εργάτες στο ορυχείο!
Δεν τους ενοχλεί που θα μετατραπεί ο τόπος τους σε σεληνιακό τοπίο. Άστο αυτό, δεν μας ενδιαφέρει το περιβάλλον.
Δεν τους ενδιαφέρει ο υδροφόρος ορίζοντας, οι κατολισθήσεις, οι ....
Μπααα!!! Τέτοιες παραβάσεις στο ορυχείο "Προσηλίου" δεν γίνονται.
Τους αφιερώνουμε τις παραβιάσεις που διαπίστωσαν ελεγκτές της ΕΥΕΠ, σε μια εταιρεία που είναι μέτοχος και το Δημόσιο.

Νέα στοιχεία σοκ για τη ΔΕΗ στην Κοζάνη
16/03/2009 Από τον Σκάι

Εκτεταμένη ρύπανση στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
Σωρεία παραβάσεων στα λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας και Μαυροπηγής της ΔΕΗ στην Κοζάνη διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ η επιχείρηση εξακολουθεί να παραβιάζει συστηματικά την περιβαλλοντική νομοθεσία και να μη λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση των επιθεωρητών, σε όλα τα σημεία απ' όπου λήφθηκαν δείγματα διαπιστώθηκε εκτεταμένη διάχυση σκόνης και τέφρας, καθώς και εγκαταλελειμμένα αδρανή υλικά.
Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απόβλητων λιπαντικών ελαίων διαπιστώθηκε ότι δε γίνεται όπως πρέπει, ενώ η επιχείρηση δεν έχει προσκομίσει στοιχεία για τη διαχείριση των 2/3 των αποβλήτων (δηλ. 1.000 τόνοι λιπαντικών σε σύνολο 1.500).
Την ίδια ώρα, ρύπανση από πετρελαιοειδή εμφανίστηκε σε ρέμα που περνάει από την Πτολεμαΐδα και καταλήγει στη Βεγορίτιδα. Κατά πάσα πιθανότητα η ρύπανση οφείλεται στη διαρροή 200 τόνων πετρελαίου από δεξαμενή που χρησιμοποιεί ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αγίου Δημητρίου.

1 σχόλιο:

  1. Το καλό φίλοι μου με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης -και όχι μόνο- είναι ότι ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τις δικές τους συνέπειες στον τόπο μας όταν έρθει η ώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.